Nieuws

Deze Nederlanders zijn allemaal actief in de kwartfinales van de Europa League

Deze Nederlanders zijn allemaal actief in de kwartfinales van de Europa League

15 februari - 16:36 Laatste update: 18 april - 16:10

De strijd om de Europa League barst vanavond weer los. Helaas zijn er geen Nederlandse clubs meer actief in Europa, maar gelukkig kunnen er nog altijd vele landgenoten in actie komen tijdens het toernooi. Welke Nederlanders spelen nog tijdens de kwartfinales in de Europa League? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rijtje!

Tijdens de kwartfinales van de Europa League staan er een aantal heerlijke affiches op het programma. Wat te denken van Liverpool tegen Atalanta en AC Milan dat af moet zien te rekenen met Feyenoord-beul AS Roma.

Nederlanders in de Europa League

Bij AC Milan is Tijjani Reijnders de enige Nederlanders die daar onder contract staat. De oud-middenvelder van AZ is uitgegroeid tot vaste waarde in het elftal van Stefano Pioli. Bij tegenstander AS Roma kan Rick Karsdorp in actie komen. Bij competitiegenoot Atalanta is een ware Nederlandse enclave te zien. Zo staan daar Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Mitchel Bakker onder contract.

In de kwartfinales neemt de ploeg uit Bergamo het op tegen Liverpool, waar ook een aantal Nederlanders spelen. Zo zien we daar Oranje-internationals Cody Gakpo, Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch schitteren.

Voor Bayer Leverkusen lonkt dit seizoen mogelijk de dubbel. De stuntploeg kan zich spoedig tot landskampioen van Duitsland kronen en is ook nog actief in de Europa League. Met de uitblinkende Jeremie Frimpong moet het zien af te rekenen met West Ham United. Naast Frimpong staat ook Timothy Fosu-Mensah onder contract in Leverkusen, maar de verdediger is niet ingeschreven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!