Nieuws

Pijnpunt bij Ajax: dit zijn de opties voor Van 't Schip op de linksback-positie

Pijnpunt bij Ajax: dit zijn de opties voor Van 't Schip op de linksback-positie

13 februari - 10:00 Laatste update: 10:12
1

Ajax kent een moeizaam seizoen met veel wisselingen in het elftal. Vooral de linksback positie bij de Amsterdammers blijft een pijnpunt, waarbij er dit seizoen al meerdere spelers zijn geprobeerd door Ajax-trainer John van 't Schip. Donderdag staat er voor de Amsterdammers een Europese wedstrijd op het programma tegen FK Bodø/Glimt en is de vraag wie als linksback moet gaan spelen. VoetbalNieuws zet de opties voor je op een rijtje.

Borna Sosa

Borna Sosa werd deze zomer gehaald onder toenmalig technisch directeur Sven Mislintat. De 26-jarige vleugelverdediger kwam over van VFB Stuttgart en stond bekend om zijn kwaliteiten aan de bal en een sterke voorzet. De Kroatische International kwam dit seizoen vijftien keer in actie voor de Amsterdammers, waarbij hij geen constante vorm kan vinden. "Het blijft een positie waar we problemen hebben. De ene week hebben we Ar'Jany Martha en de andere week doet Sosa het goed. Dan denken we dat hij er staat. Het is niet dat het zijn schuld is, maar het is wel dat we daar op dit moment kwetsbaar zijn", zei Van 't Schip zondag tijdens het persmoment in gesprek met ESPN.

Ar’jany Martha

Ook Ar’jany Martha weet dit seizoen nog niet te overtuigen bij Ajax. De twintigjarige speler heeft de jeugdopleiding van de Amsterdammers doorlopen als vleugelaanvaller, maar werd onder Jong Ajax-trainer Dave Vos op de linksback positie gezet. Hier deed de speler het naar behoren en dus besloot Van ’t Schip om hem bij Ajax 1 te halen. Martha kwam dit seizoen maar liefst elf keer in actie voor het vlaggenschip van de Amsterdammers. Naar verwachting zal hij niet in de basisopstelling staan tegen Bodø/Glimt, aangezien hij maandag negentig minuten heeft gespeeld bij Jong Ajax.

Jorrel Hato

Jorrel Hato is niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Ajax. Met zijn zeventien jaar kwam hij dit seizoen al dertig keer in actie voor de Amsterdammers en was hij belangrijk met één doelpunt en drie assists. Hato staat bekend als centraal verdediger, maar misschien is het Ajax-talent wel dé oplossing op de linksback positie. De Rotterdamse Ajacied kwam dit seizoen al vijf keer in actie op de linksback positie en dus zou het niet gek zijn als Van ’t Schip ervoor kiest hem hier donderdag weer te positioneren. Bij Jong Ajax staat Ahmetcan Kaplan erg goed te spelen. De Turkse verdediger is hersteld van zijn landurige blessure en speelt al een aantal wedstrijden de volle negentig minuten bij het beloftenelftal. Maandagavond werd Kaplan in de rust gewisseld en dit kan met het oog op de wedstrijd van donderdag zijn. Mocht Van ’t Schip ervoor kiezen Hato op de linksback positie neer te zetten, kan Kaplan de rol van linker centrale verdediger invullen.

Tristan Gooijer

Mocht Devyne Rensch niet fit genoeg zijn om te kunnen starten tegen Bodø/Glimt, zal Tristan Gooijer hoogstwaarschijnlijk plaats nemen op de rechtsback positie. Stel dat Rensch wel fit genoeg is zou Gooijer naar de linksback positie kunnen verplaatsen. De negentienjarige verdediger werd bij Jong Ajax al vaker gebruikt als linkervleugel verdediger en zo is dit ook nog een optie voor Van ’t Schip. Gooijer is een speler met een goede balbehandeling, waardoor hij wellicht ook op de linkerkant van waarde kan zijn bij Ajax 1.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!