Nieuws

Dit is hoe lang Real Madrid het zonder Bellingham moet stellen door zijn blessure

Dit is hoe lang Real Madrid het zonder Bellingham moet stellen door zijn blessure

11 februari - 11:31 Laatste update: 12:55

Zaterdag wist Real Madrid met 4-0 te winnen van Girona. De smet op de avond was het uitvallen van Jude Bellingham. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat voor blessure de Engelsman heeft en hoelang hij uit de roulatie zal zijn.

In de topper tegen Girona ging Bellingham in de 57ste minuut naar de kant met enkelklachten. De middenvelder werd vervangen door Brahim Díaz. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Girona zag Carlo Ancelotti al Antonio Rüdiger uitvallen, waardoor de teller op vier geblesseerde verdedigers stond. Daarom begonnen Dani Carvajal en Aurélien Tchouaméni als centrumverdedigers.

Wat voor blessure heeft Bellingham?  

De trainer van Real Madrid gaf na de gewonnen wedstrijd aan dat Bellingham zijn enkel had verzwikt. "Ik kan niet veel bezorgder zijn. Vandaag hebben we al een wereldrecord verbroken met vier centrumverdedigers die geblesseerd zijn", aldus de Italiaanse oefenmeester.

Hoelang kan Real Madrid niet over Bellingham beschikken?

Verdere onderzoeken moeten uitsluitsel geven over de ernst van de blessure. Deze onderzoeken vinden zondag plaats. Het is nog onduidelijk of Bellingham dinsdagavond in actie kan komen bij de hervatting van de Champions League tegen RB Leipzig.

Als Real Madrid de twintigjarige middenvelder moet missen, zou dat een enorme teleurstelling zijn. "Zijn manier van spelen doet me denken aan Zidane, vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteiten aan de bal. Zidane was technisch misschien iets beter, maar Bellingham combineert zijn techniek met diepgang. Er zijn maar weinig spelers ter wereld die zo'n loopactie maken als hij deed bij zijn eerste doelpunt", aldus Ancelotti.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!