FC Groningen wint slijtageslag na strafschoppen en is door naar halve finale beker

8 februari - 22:50 Laatste update: 22:53

Na een zenuwslopende strafschoppenserie is FC Groningen door naar de halve finales van de KNVB Beker. In de kwartfinales van het bekertoernooi bleef het tegen Fortuna Sittard steken op een 0-0 gelijkspel, waarna het de beste was vanaf elf meter. Na een misser van Mouhamed Belkheir barste het feest in de Euroborg uiteindelijk los!

Het begin van de bekerwedstrijd in Groningen was al een voorbode voor de avond. Na een halve minuut raakte namelijk de wedstrijdbal lek. Ruim tien minuten later mocht Laros Duarte uit een vrije trap voor een vroege voorsprong te zorgen. De middenvelder was dichtbij een openingstreffer, maar raakte de bovenkant van de lat. In de koude Euroborg werd het publiek met enkele kansjes redelijk warm gehouden. Een kwartier voor tijd raakte Romano Postema een kwartier de paal. Zo moesten waren beide ploegen dichtbij, maar moest het doelpuntloos richting de kleedkamers.

Terwijl de natte sneeuw op het grasveld naar dwarrelde, kwam ook AFCON-ganger Deroy Duarte binnen de lijnen. Zo was de broedertwist in de kwartfinale compleet. Tien minuten na rust moest Joey Pelupessy met behoorlijke pijn aan zijn neus het veld verlaten. Het hoogtepunt van de tweede helft was het bezoek van Arjen Robben dat in beeld werd gebracht. Beide ploegen deden weinig met hun standardsituaties en zo bleef de stand ook na negentig minuten en zeven minuten blessuretijd gelijk.

Verlenging moest vervolgens uit gaan maken wat voor lot de wedstrijd zou gaan krijgen. De langdurige avond ging de spelers van FC Groningen en Fortuna Sittard niet in de koude kleren zitten. In de eerste helft van de verlenging vielen er dan ook geen doelpunten en dat is de tweede helft ook niet het geval. Zo moesten er strafschoppen aan te pas komen in Het Hoge Noorden. Een misser van Mouhamed Belkheir deed Fortuna Sittard uiteindelijk de das om en zo bekerde FC Groningen door.