Nieuws

Waar en hoe laat wordt Nigeria - Zuid-Afrika op de Afrika Cup uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Nigeria - Zuid-Afrika op de Afrika Cup uitgezonden?

5 februari - 23:24 Laatste update: 7 februari - 13:20

Nigeria en Zuid-Afrika staan woensdagavond voor een uitgelezen kans om de finale van de Afrika Cup te bereiken. In de halve finale nemen beide landen het tegen elkaar op. Waar en hoe laat wordt dit duel uitgezonden? VoetbalNieuws.nl dient als je tv-gids!

Halve finale Afrika Cup: Nigeria - Zuid-Afrika

Nigeria gold vooraf al als één van de topfavorieten voor de eindzege. The Super Eagles werden driemaal eerder Afrikaans kampioen, voor het laatst in 2013. Onder leiding van superster Victor Osimhen werd de formatie deze editie tweede in een poule met Equatoriaal-Guinea, Ivoorkust en Guinee-Bissau. In de knock-outfase werd achtereenvolgens afgerekend met Kameroen en Angola.

Zuid-Afrika is dit toernooi de absolute underdog. Het gastland van het WK 2010 pakte in de groepsfase slechts vier punten, maar ging wel als nummer twee door. Zij versloegen Marokko verrassend in de achtste finale met 2-0 en rekenden afgelopen zaterdag na strafschoppen af met Kaapverdië. Bafana Bafana won de Afrika Cup tot dusver slechts eenmaal, in 1996.

Nigeria - Zuid-Afrika live kijken

Nigeria – Zuid-Afrika begint woensdag 7 februari om 18.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen op het open kanaal van Ziggo Sport. VoetbalNieuws.nl zal tevens verslag doen. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!