Nieuws

Waarom staat Gerónimo Rulli vanavond op doel bij Jong Ajax?

Waarom staat Gerónimo Rulli vanavond op doel bij Jong Ajax?

5 februari - 19:50

Maandag neemt Jong Ajax het op tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Onder de lat speelt verrassend genoeg Geronimo Rulli bij de Amsterdammers. Waarom mag de doelman meedoen bij de beloftenploeg? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

De beloftenteams die actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie bestaan uit spelers van 23 jaar of jonger. Een speler mag niet meedoen aan een wedstrijd als hij in hetzelfde speelweekend in de basis is gestart bij het eerste elftal of minimaal 45 minuten heeft meegedaan in een wedstrijd van het eerste.

Waarom mag Rulli uitkomen voor de beloften? 

Voor doelmannen geldt er echter een andere regel. Zij mogen 25 jaar of jonger zijn. Wanneer twee beloftenploegen tegen elkaar spelen geldt voor keepers geen leeftijdsgrens. Zodoende mag Rulli tegen Jong Utrecht dus onder de lat staan.

Rulli moet het dit seizoen doen met een plek als tweede doelman bij de Amsterdammers. Trainer John van ’t Schip geeft Dominic Ramaj de voorkeur als keeper van Ajax. Afgelopen winter leek een vertrek voor de Argentijnse sluitpost dichtbij. Van een transfer kwam het niet, dus meldt hij zich maandag onder de lat voor de beloften.

In de winter van 2023 werd Rulli door Ajax voor acht miljoen euro overgenomen van Villareal. De Argentijn was sinds het begin eerste keus, maar raakte aan het begin van dit seizoen geblesseerd. Na zijn blessure kreeg de doelman geen uitzicht meer op een rol als eerste keeper. Om toch aan speelminuten te komen heeft Ajax ervoor gekozen hem deze week bij Jong Ajax mee te laten spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!