Nieuws

Dit is waarom Girona de schorsing van Blind wil aanvechten

Dit is waarom Girona de schorsing van Blind wil aanvechten

5 februari - 16:15 Laatste update: 16:19

Daley Blind kreeg tegen Real Sociedad zijn vijfde gele kaart van dit seizoen. De verdediger ontving deze kaart wegens commentaar op de scheidsrechter en mist daarom normaal gesproken het volgende duel. Volgens Mundo Deportivo laat Girona het voorval niet zomaar van zijn kant gaan en wordt de schorsing aangevochten. VoetbalNieuws.nl legt de situatie uit.

Girona kent een topseizoen. De club staat momenteel tweede in de Primera Division en komende zaterdag staat het duel met koploper Real Madrid op het programma. Blind zou dus door zijn gele kaart niet van de partij zijn, maar zijn wergever vecht de straf aan.

Waarom kreeg Blind een gele kaart tegen Sociedad?

Girona en Real Sociedad kwamen zaterdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Na het laatste fluitsignaal kreeg Blind van de scheidsrechter een gele kaart. De oud-Ajacied kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen wegens commentaar en het beledigen van de arbiter. Spaanse media beweren dat Blind alleen vroeg waarom er maar twee minuten blessuretijd werden bijgetrokken.

Hoe gaat Girona de schorsing aanvechten?

De Spaanse werkgever van Blind wil aantonen dat de gele kaart buitenproportioneel was door de audio op te vragen. Zodoende hoopt Girona genoeg bewijs te hebben om de gele kaart te laten seponeren. Hierdoor zou Blind alsnog tegen Real Madrid aan de aftrap kunnen verschijnen.

Het is voor Girona niet de enige schorsing die zij gaan aanvechten. Trainer Michel Sanchez kreeg na het duel een directe rode kaart. De trainer zou de kaart hebben gekregen omdat hij de leiding zou hebben beledigd. Ook deze directe rode kaart wil de verrassing in La Liga aanvechten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!