Nieuws

'Overmars is boos en verbitterd': zo verging het gesprek tussen hem en de NOS

'Overmars is boos en verbitterd': zo verging het gesprek tussen hem en de NOS

4 februari - 23:32

Marc Overmars zou ‘heel boos’ en ‘zeer verbitterd’ zijn over zijn vertrek als technisch directeur bij Ajax. Dat vertelde NOS-onderzoeksjournalist Guido van Gorp zondagavond bij NOS Studio Voetbal. Van Gorp zocht Overmars op voor het recente en uitgebreide artikel over diens vertrek uit Amsterdam.

Hoe ging het gesprek tussen Marc Overmars en de NOS?

In dat stuk werd duidelijk dat Overmars sinds zijn vertrek wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag tweemaal is benaderd om terug te keren bij Ajax. "We hebben hem benaderd voor een reconstructie", vertelt Van Gorp. "We wilden weten: hoe is dat vertrek van twee jaar geleden precies gegaan?"

"Dan zit je tegenover hem, in Epe. Zijn vrouw naast hem, zijn woordvoerder naast hem. Je ziet gewoon: dit is een hele boze man. Hij is enorm verbitterd over wat er bij Ajax is gebeurd. Hij voelt zich buiten die club geduwd door de toenmalige rvc." Van Gorp merkte op dat Overmars heel erg naar anderen wijst. "Maar je zou het ook om kunnen draaien: deze hele affaire is natuurlijk begonnen bij Marc Overmars. Als hij niet die appjes had gestuurd en zich niet op een bepaalde manier had gedragen op de werkvloer bij Ajax, dan hadden wij hier nu niet over Overmars gepraat. Dan had hij waarschijnlijk nog als technisch directeur bij Ajax gezeten."

Waarom is Marc Overmars geschorst?

Volgens Van Gorp werd Overmars vervolgens door de FIFA geschorst omdat er één specifieke aanklacht tegen hem zou liggen. Daardoor mag hij momenteel geen werkzaamheden uitvoeren voor Royal Antwerp, de club waar hij nu voor actief is. "Ajax kreeg een melding van een vrouw. Ajax heeft een tuchtprocedure in gang gezet en heel veel informatie gegeven aan die instanties. Ajax zei ook: bij ons leeft het beeld dat tien tot vijftien vrouwen last hebben gehad van Overmars."

"Maar ja, je hebt ook een juridische werkelijkheid. Daarbij draait alles om bewijs. Bij de tuchtinstantie hebben zich geen vrouwen gemeld. Ze hebben verder geen bewijs kunnen vinden, het was allemaal anoniem. Daardoor hebben ze zich uiteindelijk toegespitst op die ene vrouw die zich had gemeld met bewijs. Overmars is dus vanwege die ene kwestie geschorst."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!