Nieuws

Waar en hoe laat wordt Kaapverdië - Zuid-Afrika op de Afrika Cup uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt Kaapverdië - Zuid-Afrika op de Afrika Cup uitgezonden?

2 februari - 23:52

Kaapverdië is één van de grootste verrassingen op de Afrika Cup. De eilandstaat neemt het zaterdagavond in de kwartfinales op tegen Zuid-Afrika. Waar en hoe laat wordt dit duel uitgezonden? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda!

Bij Kaapverdië spelen veel voetballers met een Nederlandse achtergrond. Zo komen de broers Laros en Deroy Duarte voor FC Groningen en Fortuna Sittard. Datzelfde geldt voor Garry Rodrigues (voormalig FC Dordrecht) en Jamiro Monteiro (voormalig Heracles Almelo en SC Cambuur). De rapgroep Broederliefde is bovendien een voorbeeld van Nederlandse jongens die hun roots in Kaapverdië hebben liggen.

Kaapverdië verraste vriend en vijand door eerste te worden in een poule met Egypte, Ghana en Mozambique. In de achtste finales werd Mauritanië in de slotfase verslagen. Nu wacht dus een treffen met Zuid-Afrika, dat eveneens verraste door Marokko uit te schakelen. Mocht Kaapverdië winnen, dan plaatst het land zich voor de laatste vier. Dat gebeurde nog nooit eerder in de geschiedenis.

Kaapverdië - Zuid-Afrika live kijken

Kaapverdië – Zuid-Afrika begint zaterdag 3 februari om 21.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen op het open kanaal van Ziggo Sport. VoetbalNieuws.nl zal tevens live verslag doen. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!