Breaking news

'Ajax heeft Overmars twee keer benaderd om terug te keren in Amsterdam'

'Ajax heeft Overmars twee keer benaderd om terug te keren in Amsterdam'

2 februari - 18:40 Laatste update: 18:40
1

Ajax heeft Marc Overmars twee keer benaderd om terug te keren in Amsterdam. De weggestuurde directeur voetbalzaken moest het veld ruimen na het versturen van grensoverschrijdende berichten. Toch wilde de Amsterdamse club dat hij terug kwam.

Uit onderzoek van de NOS blijkt dat Marc Overmars tot tweemaal toe benaderd is door Ajax om terug te keren bij Ajax. Tijdens de eerste ontmoeting van Overmars terug bij Ajax willen de Amsterdammers hem al terughalen naar de club. "Ik ging naar binnen. Hij vertelde dat hij soep had gekocht bij de traiteur op de hoek", haalt Overmars die ontmoeting terug. "En daarna ging het snel. Binnen zes seconden, het zat hem kennelijk hoog, vroeg hij: 'Marc, wil je terugkomen deze zomer?", memoreert de oud-international in een interview.

Bij dat gesprek zit onder andere ook president-commissaris Leen Meijaard. In eerste instantie weigert de oud-RVC leider in te gaan op vragen, maar later bevestigd hij de woorden van Overmars ook. 'Aanvankelijk ontkent Meijaard Overmars terug te hebben gevraagd. Volgens hem was het andersom en stelde Overmars een comeback voor. In een later gesprek met de NOS zegt Meijaard: "Ik ontken niet dat we het erover hebben gehad, een technische adviseursrol bij Ajax. Wel ontken ik dat het een concreet voorstel was en dat het de insteek was van het gesprek."'

Na het ontslag van Sven Mislintat uit Amsterdam krijgt Overmars wederom een belletje. Danny Blind is teruggekeerd bij Ajax en wil Overmars polsen als opvolger van de Duitser. '"Ik denk dat als ik had doorgeduwd en gezegd had dat ik er open voor stond, dan zouden dingen in gang gezet zijn. Maar ik wil bij Antwerp FC blijven. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin."' Nog altijd doet alles veel pijn zegt Overmars bij de NOS. "ik heb anderhalf jaar niet kunnen kijken naar wedstrijden van Ajax. Te pijnlijk. Nu zie ik flarden. Maar hier hoef je geen hoge wiskunde voor gestudeerd te hebben. Als je één fout maakt, een tweede, een derde én je maakt verkeerde beslissingen, dan is het weg"'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!