Nieuws

Wie is Lorenz Assignon, de rechtsback die dolgraag naar Feyenoord wil?

Wie is Lorenz Assignon, de rechtsback die dolgraag naar Feyenoord wil?

25 januari - 19:21 Laatste update: 28 januari - 19:30

In de zoektocht naar een nieuwe rechtsachter zou Feyenoord werk willen maken van de komst van Lorenz Assignon. Wie is deze nieuwe naam op het transferlijstje? VoetbalNieuws stelt Assignon aan je voor!

Loopbaan Assignon

Geboren op 22 juni 2000 in Garsse, Frankrijk verwelkomt Stade Rennes in 2015 met Assignon een nieuw verdedigend talent in de jeugdopleiding. Tussen 2019 en 2021 speelt Assignon zijn wedstrijden voor het B-team van Rennes, dat uitkomt in Championnat National 3; de vijfde divisie in het Franse voetbal. In 2021 sluit Assignon aan bij het eerste elftal van Rennes en wordt hij uitgeleend aan SC Bastia. In dertien optredens is de verdediger goed voor één doelpunt en twee assists. 

Op 26 augustus 2021 volgt het debuut voor Assignon in het eerste van Rennes. Tijdens de 3-1 overwinning op Rosenberg tijdens de kwalificatie in de Confrence League mag de verdediger acht minuten voor tijd invallen. Rennes wist zich te plaatsen voor het Europese toernooi en in de groepsfase van de Conference League kwam Assignon vervolgens 120 minuten in actie. In september 2021 maakte de Fransman al zijn debuut in de Ligue 1 en speelde dat seizoen in totaal twintig competitiewedstrijden en nog eens twee wedstrijden in de Coupe de France. Een seizoen later kwam de teller van Assignon in het eerste op slechts achttien wedstrijden te staan. In het huidige seizoen kwam de rechtspoot al twintig keer in actie en staat zijn totale teller voor Rennes op zes assists en drie doelpunten in 64 optredens. 

Interlandcarrière Assignon

Als zoon van negnenvoudig international Komlan Assignon van Togo, heeft zoon Lorenz ook de keuze om een interlandcarrière bij het Afrikaanse land aan te gaan. Tot nu toe kwam de geboren Fransman nog niet uit voor een nationaal jeugdelftal. Zijn twintigjarige broertje Logan, speelachtig bij St-Pierre de Milizac, lijkt zijn keuze voor Togo wel al hebben gemaakt.

Contractsituatie Assignon

In juli 2023 zette Assignon nog een krabbel onder een nieuw contract bij Rennes. De rechtsachter staat daardoor nog vast tot medio 2027. De marktwaarde van de verdediger wordt geschat op tien miljoen euro. Buiten Feyenoord zou ondertussen ook Galatasaray hem in de gaten houden. De Turken lijken Sacha Boey kwijt te raken aan Bayern München, waardoor ze op zoek moeten naar een vervanger. L'Équipe meldde dat Rennes nog geen enkel bod heeft ontvangen, maar dat Feyenoord daar momenteel wel mee bezig is. Volgens 1908.nl heeft Assignon zijn zinnen gezet op een transfer naar Feyenoord. De 23-jarige back en Stade Rennes wachten tot de Rotterdammers een concreet bod voor hem neerleggen