Nieuws

Waarom Marokko zich al geplaatst heeft voor de knock-out fase van de Afrika Cup

Waarom Marokko zich al geplaatst heeft voor de knock-out fase van de Afrika Cup

23 januari - 09:26

Marokko behaalde in twee groepswedstrijden 'slechts' vier punten op de Afrika Cup. Toch zijn de Atlas Leeuwen met nog één duel te gaan al geplaatst voor de knock-out fase van het toernooi, maar hoe kan dat? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Vier beste nummers drie

Aangezien er 24 landen deelnemen aan de Afrika Cup vallen er in totaal acht landen af in de groepsfase van het toernooi. Dat komt omdat je in totaal zestien landen nodig hebt voor de achtste finales en dat betekent dat naast de vier beste nummers drie zich ook plaatsen voor de knock-out fase van het toernooi, naast de groepswinnaars en nummers twee uit de zes groepen.

Twee nummers drie met minder punten dan Marokko

Maandagavond werden de laatste duels uit poule A en B op de Afrika Cup gespeeld. De nummers drie uit deze groepen hebben op dit moment al minder punten dan dat Marokko heeft gehaald. Het gaat om Ivoorkust (3 punten) en Ghana (2 punten) en daarmee hoort Marokko minimaal bij een negatief resultaat tegen Zambia minimaal bij de vier beste nummers drie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!