Nieuws

Streuer (72) weet van geen ophouden: zo lang is de bestuurder al bij FC Twente

Streuer (72) weet van geen ophouden: zo lang is de bestuurder al bij FC Twente

22 januari - 13:49 Laatste update: 13:58

Een jaar geleden maakte Jan Streuer bekend dat hij zou vertrekken bij FC Twente, maar ondertussen heeft de technisch directeur zijn contract voor de derde keer verlengd en blijft hij in ieder geval tot 1 september bij de Tukkers. De oud-speler van de club uit Enschede weet van geen ophouden en zal zodoende voorlopig Arnold Bruggink nog ondersteunen in zijn positie. 

In februari vorig jaar werd Arnold Bruggink aangesteld als nieuwe technisch directeur, maar de oud-speler van de club gaf daarbij aan dat hij gebruik bleef maken van de diensten van Streuer. Om het vak onder de knie te krijgen zou Streuer tot en met de volgende transferperiode aanblijven om Bruggink de kneepjes van het vak te leren. Die samenwerking werd verlengd tot februari van dit jaar en nu dus tot aankomende zomer. Op de website van de Tukkers laat Bruggink weten veel te hebben aan Streuer.

"Laat ik vooropstellen dat Jan en ik goed samenwerken", zegt Bruggink over de technisch directeur. "Jan is een prettig persoon en we denken op dezelfde manier over voetbal. Het halve jaar dat ik nu in dienst ben, heeft dat bevestigd. De functie van technisch directeur is heel breed. Het onderdeel aan- en verkoop van spelers is er een van. Jan levert hier met zijn expertise en ervaring en met zijn netwerk een grote bijdrage aan", aldus de oud-Oranje-international.

Hoelang werkt Streuer al voor Twente?

Jan Streuer is sinds 2020 in dienst bij FC Twente als technisch directeur. De 72-jarige bekleedde in het verleden functies bij Vitesse en Shakhtar Donetsk en heeft het goed naar zijn zin in Enschede. "Vanaf het eerste moment dat ik in 2020 in deze functie binnenstapte bij FC Twente heb ik het heel goed naar mijn zin. Ik werk met fijne mensen en de hele club straalt ambitie uit. In de afgelopen jaren hebben we FC Twente op de plek gekregen waar de club thuishoort, een plek die toegang geeft tot Europees voetbal. Ik vind het mooi om Arnold ook het komende half jaar te ondersteunen op de route naar een nog sterker FC Twente", laat Streuer weten.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg