Nieuws

Wat zei Daramy precies over oud-trainer Steijn na zijn vertrek bij Ajax?

Wat zei Daramy precies over oud-trainer Steijn na zijn vertrek bij Ajax?

15 januari - 18:42
1

Mohamed Daramy heeft zijn oude trainer Maurice Steijn een veeg uit de pan gegeven. De aanvaller vertrok afgelopen zomer bij Ajax, voor een overstap naar Stade de Reims. In gesprek met het Deense medium Tipsbladet kraakt de aanvaller de werkwijze van Steijn. Wat hij precies over zijn oude oefenmeester te melden had, neemt VoetbalNieuws met je door!

Ondanks dat Daramy afgelopen zomer in de voorbereiding op het huidige seizoen nog kansen kreeg onder Steijn, vertrok de ontevreden aanvaller toch bij Ajax. "Ze hadden de dingen kunnen vertellen zoals ze waren. Het was heel erg van 'je doet het goed en je moet gewoon doorgaan', maar toch speelde ik niet", geeft Daramy nu aan over zijn voormalige trainers Erik ten Hag, Alfred Schreuder en Steijn. "Ze hadden directer kunnen zijn, door te zeggen 'hij is beter dan jij, dus daarom speel je niet'. Het was nep, denk ik", klinkt het.

"Het is wat het is en het kan gebeuren, zo is de voetbalwereld", gaat Daramy verder. "Verder was er ook niet veel mis met de ploeg van Ajax. Ik voelde me namelijk heel goed bij hen", kaart de aanvaller aan. "Het zijn supertoffe spelers waar je van kunt leren. Voor mij waren het meer de club en de coaches, waarmee ik niet overweg kon." Daramy spreekt dan ook van veel onrust binnen Ajax. "Daar waren de zaken niet waren zoals ze moesten zijn."

Kritiek van Daramy richting Steijn

Na zijn huurperiode bij FC Kopenhagen, keerde Daramy afgelopen zomer weer terug in Amsterdam en trof daar in Steijn en nieuwe trainer. "Ik sprak niet echt met hem toen ik weer terug bij Ajax kwam. Je kon zien dat er iets mis was met de coach die kwam", geeft de aanvaller aan. "Er was niet echt een plan, denk ik. Ik had het gevoel dat hij veel dingen probeerde te veranderen, terwijl niet veel mensen hem in het begin leuk vonden. Dat veroorzaakte wat problemen", aldus Daramy, die in het voorseizoen nog kansjes kreeg. "Ik had dus geen goed gevoel bij die trainer, die later ook werd ontslagen."

In dienst van Ajax schopte Daramy, die in de zomer van 2021 voor twaalf miljoen de overstap uit Kopenhagen maakte, het tot zestien opwachtingen in de hoofdmacht. Daarin was de aanvaller goed voor zowel drie doelpunten als assists.