Nieuws

Waar en hoe laat wordt de openingswedstrijd van de Afrika Cup uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de openingswedstrijd van de Afrika Cup uitgezonden?

12 januari - 20:00

De Afrika Cup gaat nu echt bijna beginnen. 24 landen vechten het uit om te bepalen wie er uiteindelijk met de kroon van het Afrikaanse continent vandoor gaat. Ivoorkust is het gastland en dus mogen zij ook de openingswedstrijd verzorgen. Tegen wie spelen zij en waar en hoelaat wordt dit duel uitgezonden? VoetbalNieuws dient als je agenda.

De zomers in Ivoorkust zijn ongelofelijk heet en daarom werd het toernooi van de zomer van 2023 naar de winter van 2024 verplaatst. Het land heeft dus al een tijdje kunnen warmlopen voor het toernooi, maar het is nu eindelijk bijna zo ver. Het gastland neemt het in Abidjan, de hoofdstad, op tegen Guinee-Bissau. Het West-Afrikaanse land staat 103de op de FIFA wereldranglijst en heeft geen grote namen in de selectie.

Bij Ivoorkust zijn wel een paar bekende namen opgenomen in de selectie. Sébastien Haller, Ibrahim Sangaré, Nicolas Pépé en Franck Kessié zullen allemaal het shirt van Les Éléphants dragen. Wilfried Zaha is de grote afwezige. De aanvaller die tegenwoordig voor Galatasaray speelt werd thuis gelaten door bondscoach Jean-Louis Gasset

Waar en hoe laat wordt de openingswedstrijd van de Afrika Cup uitgezonden?

Ivoorkust neemt het in het Stade Olympique Alassane Ouattara dus op tegen Guinee-Bissau. De wedstrijd vindt plaats op 13 januari en start om 21.00 uur. De gehele wedstrijd en de openingsceremonie zijn live te zien bij Ziggo Sport.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!