Nieuws

Deze 23 spelers zijn genomineerd voor het FIFA Elftal van het Jaar

Deze 23 spelers zijn genomineerd voor het FIFA Elftal van het Jaar

3 januari - 14:43

Virgil van Dijk is één van de genomineerden voor een plek in het FIFA Elftal van het Jaar 2023. Samen met 23 andere spelers maakt hij kans op de unieke individuele prijs. Wie dat allemaal zijn, zette VoetbalNieuws voor je op een rijtje.

Het Elftal van het Jaar wordt behalve de FIFA ook bepaald door spelersvakbond FIFPRO. Het is de vierde keer dat Van Dijk er voor in aanmerking komt. In 2019, 2020 en 2022 werd hij al eens verkozen bij de laatste elf. Met Rubén Días, John Stones, Kyle Walker, Éder Militão en Antonio Rüdiger is de concurrentie vrij fors.

Op 15 januari wordt bekendgemaakt welke elf spelers het Elftal van het Jaar van 2023 gaan vormen.

Genomineerden FIFA Elftal van het Jaar 2023

Keepers: Thibaut Courtois (Real Madrid), Ederson (Manchester City), Emiliano Martínez (Aston Villa)

Verdedigers: Rubén Días (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Éder Militão (Real Madrid), Antonio Rüdiger (Real Madrid), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City)

Middenvelders: Jude Bellingham (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Ilkay Gündogan (Manchester City), Luka Modric (Real Madrid), Rodri (Manchester City), Bernardo Silva (Manchester City), Federico Valverde (Real Madrid)

Aanvallers: Karim Benzema (Al-Ittihad), Erling Haaland (Manchester City), Harry Kane (Bayern München), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Inter Miami FC), Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Vinícius Júnior (Real Madrid)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!