Nieuws

Deze KKD-club was deze zomer dicht bij de komst van Ajax-talent Hlynsson

Deze KKD-club was deze zomer dicht bij de komst van Ajax-talent Hlynsson

2 januari - 21:35 Laatste update: 21:38

Kristian Hlynsson maakt dit seizoen een goede indruk in de hoofdmacht van Ajax, maar afgelopen zomer was de IJslander dicht bij een vertrek uit Amsterdam. Een club uit de Keuken Kampioen Divisie was serieus in de markt voor de aanvallende middenvelder.

Hlynsson brak door onder ex-trainer Maurice Steijn en is dit seizoen één van de spaarzame lichtpuntjes in Amsterdam. De 19-jarige IJslander blinkt uit als aanvallende middenvelder en heeft op het veld een goede connectie met sleutelspeler Steven Berghuis. Het seizoen van Hlynsson had echter wel heel anders kunnen lopen.

Welke KKD-club was deze zomer dicht bij de komst van Hlynsson?

De Graafschap was lang in de race om de handtekening van Hlynsson. "We zijn uiteindelijk uitgekomen bij Simon Colyn, maar ik was ook heel druk bezig met Hlynsson van Ajax", vertelt Peter Bijvelds, de technisch manager van de Superboeren, in De Stem van De Vijverberg. "Uiteindelijk is dat niet gelukt, omdat Ajax het niet toeliet", vervolgt Bijvelds. "Ze hebben er wel nog best lang over nagedacht. Dat het zo snel kan gaan, is wat voetbal mooi maakt. Het verhaal dat ik nu vertel is namelijk bijna apart, maar dit is slechts een half seizoen geleden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!