Garnacho en Hojlund doen het voor Ten Hag: United buigt achterstand om in zege

26-12-2023 23:04
3

Een ongekende ommekeer van Manchester United in eigen huis tegen Aston Villa. Na een 0-2 achterstand bij rust, keerde Erik ten Hag en zijn mannen de wedstrijd helemaal om. Alejandro Garnacho en Rasmus Højlund kroonde zich tot de verlossers van Old Trafford, waar de achterstand naar een 3-2 werd omgebogen.

Na twintig minuten moest André Onana de eerste treffer van de avond incasseren, toen een vrije trap van John McGinn achter de doelman vloog. Even moest de VAR er nog aan te pas komen, maar er bleek geen sprake van irritant gedrag van Villa-aanvaller Leon Bailey. Zo keek United tegen een achterstand aan. Deze werd vijf minuten later ook nog een uitgebreid, toen Leander Dendoncker na een door Clement Lenglet doorgekopte hoekschop de 0-2 voor zijn rekening nam. Het betekende de twee tegentreffer uit een standaardsituatie binnen korte tijd.

Ten Hag kon in de rust aan de bak en leek een zijn ploeg met een donder speech toegesproken te hebbe. United vloog uit de startblokken en leek via Garnacho de aansluitingstreffer te pakken te hebben. Echter gooide de VAR roet in het eten en keurde het doelpunt af. Toch bleven The Red Devils gas geven en kwamen negen minuten later tóch naast Villa, waar Garnacho dit keer wel trefzeker was. Ruim tien minuten later waas het wederom raak voor de aanvaller, die de thuisploeg weer naast de bezoekers uit Birmingham wist te zetten.

United bleef aanhouden en opende de jacht zelfs op de voorsprong. Acht minuten voor tijd kreeg Hojlund zijn verlate kerstcadeau, toen de Noor dan eindelijk trefzeker was in de Premier League voor zijn nieuwe ploeg. En op wat voor manier. De aanvaller zette United op voorsprong en kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner op Old Trafford.