Nieuws

Manchester City presenteert Echeverri: wie is de talentvolle middenvelder?

Manchester City presenteert Echeverri: wie is de talentvolle middenvelder?

25 januari - 13:30 Laatste update: 13:56

Manchester City heeft donderdagmiddag het volgende Argentijnse toptalent gepresenteerd. Na Julian Álvarez en Máximo Perrone is het nu Claudio Echeverri die de overstap naar het Etihad Stadium maakt. Wie is deze achttienjarige aanvallende middenvelder die overkomt van River PlateVoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Wie is Claudio Echeverri?

Echeverri werd op 2 januari 2006 geboren in Resistencia, een stad in Argentinië. Een groot deel van zijn voetbaljeugd bracht hij door bij Deportivo Luján, waarna hij in 2017 werd opgepikt door het grote River Plate. Tijdens een jeugdtoernooi in Venetië maakte Echeverri op jonge leeftijd al naam. Hij scoorde negen doelpunten in zes wedstrijden, waarna River in de halve finale werd uitgeschakeld. Daar nam Echeverri geen genoegen mee. "We zijn niet blij, we wilden kampioen worden", klonk het.

Op 23 juni 2023 maakte Echeverri zijn debuut voor River Plate in de Argentijnse Primera Division. Met nog 27 minuten op de klok mocht de aanvallende middenvelder invallen tegen Instituto AC en daarin was hij gelijk belangrijk met één assist. De teller staat inmiddels op zes wedstrijden voor de Argentijnse topclub. Dat aantal zal waarschijnlijk nog oplopen, aangezien hij in 2024 nog op huurbasis voor River Plate zal uitkomen.

Ook in de Argentijnse jeugdelftallen maakt Echeverri naam. Zo doorliep hij ze vrijwel allemaal en beleefde hij zijn hoogtepunt zo'n twee maanden geleden. Op het WK Onder-17 wist aanvoerder Echeverri drie keer te scoren tegen Brazilië in de kwartfinale van het toernooi, waarna Argentinië in de halve finale werd uitgeschakeld.

Social media

Op social media is Echeverri met zijn achttien jaar ook al populair. Zo heeft hij meer dan één miljoen volgers op Instagram. Ook is hij op TikTok populair. Zo’n 201,7 duizend mensen kijken de posts van het Argentijnse toptalent op dat platform.

Het aantal volgers van Echeverri op Instagram

Transferdetails

Al snel na de presentatie kwamen er details naar buiten over de transfer van de Argentijn naar The Citizens. Zo maakt de club uit Manchester 14,5 miljoen euro over aan River Plate. Dat bedrag kan door middel van bonussen oplopen tot 23,5 miljoen euro. Deze bonussen zijn allemaal verbonden aan de prestaties van de speler zelf, niet aan de prestaties van de Manchester City. Echeverri zal in 2024 nog op huurbasis voor River Plate uitkomen. 

Wat voor speler is 'El Diablito' Echeverri?

Echeverri is een aanvallende middenvelder die met zijn 1,71 klein van stuk is. De bijnaam van de Argentijn is 'El Diablito', wat vrij vertaald 'Kleine Duivel' betekent. Naast dat Echeverri veel scorend vermogen heeft en niet vies is van assists, heeft hij zijn bijnaam verworven aan een andere vaardigheid. Zo is hij erg goed in dribbels in één-tegen-één situaties en heeft hij een zeer krachtig schot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!