Transfernieuws

'Manchester City gaat na Álvarez opnieuw toptalent wegplukken bij River Plate'

'Manchester City gaat na Álvarez opnieuw toptalent wegplukken bij River Plate'

25-12-2023 07:31

Manchester City heeft zijn oog laten vallen op Claudio Echeverri, zo meldt The Athletic. The Citizens zijn daarmee wéér in de markt voor een talent van River Plate.

Echeverri is zeventien jaar oud en moet zo’n twintig miljoen euro kosten, klinkt het. De Argentijn is een aanvallende middenvelder en staat te boek als één van de grootste talenten van River Plate. In totaal kwam Echeverri nu zes keer uit voor de hoofdmacht van de Argentijnse topclub, waarin hij één assist gaf.

Afgelopen november werd Echeverri voor het eerst bekend bij het wat grotere publiek. De jongeling was aanvoerder van Argentinië op het WK Onder-17. In de halve finale vlogen de Zuid-Amerikanen eruit nadat Echeverri in de kwartfinale nog drie keer tot scoren was gekomen tegen rivaal Brazilië.

Het is niet de eerste keer dat Manchester City bij River Plate shopt. Ook Julián Álvarez kwam daar in eerste instantie vandaan. Na een jaar rijpen heeft de spits annex aanvallende middenvelder nu geregeld een basisplaats te pakken in het Etihad Stadium. Mocht Echeverri komen, dan is het in tegenstelling tot Álvarez aannemelijk dat hij eerst wordt verhuurd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!