Nieuws

Clubcarrière: met deze Eredivisionist hoopt Weghorst kampioen te worden

Clubcarrière: met deze Eredivisionist hoopt Weghorst kampioen te worden

23-12-2023 10:10 Laatste update: 10:10

Wout Weghorst zit momenteel op zijn plek bij TSG 1899 Hoffenheim, maar ooit hoopt de spits terug te keren naar Nederland. De Oranje-international zat vroeger op de tribunes bij FC Twente en droomt van het ultieme. VoetbalNieuws.nl zet de clubs van Weghorst in Nederland én het buitenland op een rijtje. 

De inmiddels 31-jarige Weghorst beseft dat het einde van zijn carrière met de jaren steeds dichterbij komt. "Ik zit nu in een fase waarin ik ook andere dromen krijg, weg van het sportieve aspect", aldus de spits tegenover De Telegraaf. "Uiteindelijk willen we graag terug naar het oosten van Nederland en daar een vaste plek creëren. Dat zie ik al wel voor me: een mooi vrijstaand huis, gezellig met de kinderen, diertjes in de tuin. Maar het komt zoals het komt. Ik ben nog steeds maar 31 jaar en gevoelsmatig nog lang niet klaar."

Bij welke club wil Weghorst terugkeren in Nederland?

Weghorst heeft na een imposante carrière bij onder meer VfL Wolfsburg, Manchester United en Oranje nog één droom: terugkeren in Nederland en spelen voor FC Twente. Dat is de club waar de spits vroeger op de tribune zat met zijn broers. "Dat zou ik wel graag willen. Mocht het lukken, wil ik ook echt van toegevoegde waarde zijn. En kampioen worden. Dat zou de cirkel rondmaken."

Bij welke clubs speelde Weghorst al in Nederland?

Weghorst hoopt dus terug te keren in Nederland en te spelen voor FC Twente, maar daar kwam hij nooit voor in actie. De spits speelde in de jeugdopleiding van Willem II, maar brak nooit door bij de Tilburgers. FC Emmen gunde de boomlange goaltjesdief een kans in het profvoetbal, waarna hij bij Heracles Almelo, nota bene de grote rivaal van de Tukkers, echt op schot was. Bij de ploeg uit Almelo verdiende Weghorst een transfer naar AZ Alkmaar. Daar groeide hij uit tot aanvoerder, waarna hij naar het buitenland trok.

Voor welke clubs speelde Weghorst in het buitenland?

Het was VfL Wolfsburg dat in 2018 liefst 10,5 miljoen euro voor Weghorst betaalde aan AZ. De spits bleek het geldbedrag dubbel en dwars waard te zijn, want hij scoorde aan de lopende band bij de Duitsers. In 144 duels was het maar liefst zeventig keer raak en 22 keer was hij de aangever. Het bleek genoeg voor Burnley FC om Weghorst in 2022 voor 17,5 miljoen naar de Premier League te halen. Dat dienstverband werd geen succes. Na twintig duels en twee goals degradeerde Weghorst met Burnley, waarna hij het hazenpad koos.

Weghorst had geen trek in een jaar Championship en wilde in beeld blijven bij Oranje. De spits liet zich verhuren aan Besiktas en daar nam zijn carrière een opvallende wending. Door negen goals in achttien duels mocht de aanvaller mee naar het WK en mede dankzij zijn heldenrol tegen Argentinië stond Manchester United ineens op de stoep. De spits zette alles op alles om die droom waar te maken. "Ik noem geen bedragen, maar geloof me als ik zeg dat ik zelf heel veel water bij de wijn heb gedaan om deze transfer mogelijk te maken", laat de spits weten aan De Telegraaf. Uiteindelijk kwam het tot een overstap naar The Mancunians. De club beleefde een succesvolle tweede seizoenshelft met onder meer de winst van de Carabao Cup en plaatsing voor de Champions League. Weghorst zelf kwam slechts tot twee goals in 31 wedstrijden voor de ploeg van Erik ten Hag.

Een langer verblijf bij Manchester United zat er dan ook niet in. The Mancunians besloten de spits na een huurperiode van een halfjaar niet te kopen. Uiteindelijk maakte Weghorst afgelopen zomer de overstap naar TSG Hoffenheim.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!