Nieuws

'Zeventienjarige rechtsback debuteert zondag in wedstrijdselectie Feyenoord'

'Zeventienjarige rechtsback debuteert zondag in wedstrijdselectie Feyenoord'

16-12-2023 18:15 Laatste update: 18:20
1

Er debuteert komende zondag waarschijnlijk een nieuw talent in de wedstrijdselectie van Feyenoord. Volgens berichtgeving rondom de club heeft Arne Slot besloten om de zeventienjarige Givairo Read mee te nemen naar het uitduel met Heracles Almelo.

Afgelopen periode trainde de jonge rechtsback al meerdere malen mee met de hoofdmacht, wat nu dus zijn vruchten afwerpt. Read ontbrak dit weekend bij het Onder 18-elftal, waardoor het vrijwel zeker lijkt dat hij aansluit bij het eerste.

Read kwam afgelopen zomer over van Jong FC Volendam en maakte daar al zijn debuut in het eerste elftal. Vooralsnog speelde hij voor Feyenoord vooral wedstrijden in het jeugdteam van coach Robin van Persie, onder meer in de Youth League. Deze week was hij nog trefzeker tegen de leeftijdsgenoten van Celtic.

Heracles Almelo – Feyenoord begint komende zondag om 14.30 uur in het Erve Asito Stadion. Bij een zege verkleinen de Rotterdammers het gat met koploper PSV in ieder geval voor even tot zeven punten. Zij komen later die avond in actie tegen AZ.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.