Reactie

Rensch kreeg kritiek van Van Basten: 'Soms is het veel te heftig en kan het niet'

Rensch kreeg kritiek van Van Basten: 'Soms is het veel te heftig en kan het niet'

14-12-2023 16:27

Devyne Rensch vindt dat Marco van Basten soms best wat milder mag zijn in zijn kritiek op Ajax. De oud-speler noemde Rensch onlangs nog 'een speler van Cambuur-niveau.' De rechtsback van de Amsterdammers vindt dat overdreven.

"Ja, ik zag het ook voorbij komen. Marco is wel iemand van veel kritiek en die is niet snel tevreden", aldus Rensch voor de camera's van ESPN. "Ik heb ook wel wat gezien wat hij zegt over spelers wat niet waar is. Maar ja, het is Marco. Soms is het veel te heftig en kan het ook niet."

In plaats van continu aan te stippen wat verkeerd gaat, vindt Rensch dat Van Basten spelers wel eens een steuntje in de rug mag geven. "Bij sommige spelers dan in ieder geval. Maar ja, het is wat het is. Zij zitten daar ook en het is hun werk, denk ik. Maar ik probeer van die kritiek motivatie te maken."

Ajax speelt donderdagavond een cruciaal duel in de Europa League. Wanneer de ploeg van trainer John van 't Schip in eigen huis wint van AEK Athene, wordt het derde in de poule en plaatst het zich voor de tussenronde van de Conference League. Dan wordt er in ieder geval na de winter nog Europees voetbal gespeeld in de hoofdstad.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!