Nieuws

Om deze reden speelt PSV-talent Saibari met rugnummer 34

Om deze reden speelt PSV-talent Saibari met rugnummer 34

13-12-2023 14:30

Ismael Saibari maakt zijn doorbraak mee bij PSV. De 22-jarige aanvaller is uitgegroeid tot basisspeler onder Peter Bosz en heeft de harten van veel PSV-fans doen veroveren. De Marokkaans-international speelt in Eindhoven met rugnummer 34, waar een bijzonder verhaal achter schuilt.

Waarom speelt Saibari met rugnummer 34?

In de zomer van 2023 won Saibari met Marokko Onder 23 de Afrika Cup. Na het veroveren van de titel was de aanvaller te zien met een Marokkaans shirt van Abdelhak Nouri. Saibari gaf destijds aan erg close te zijn geworden met de familie, waar Mohammed Nouri een goede band had met zijn zaakwaarnemer Ali Dursun. "Daarom dacht ik er vlak voor de finale aan dat dit een mooi moment zou zijn. Dat was mijn reden om dit te doen", gaf Saibari destijds aan. Wat volgde was zijn rugnummer 34 bij PSV, een eerbetoon aan Appie Nouri.

Begin juli 2017 sloeg het noodlot bij de toen pas 20-jarige Nouri zakte tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in elkaar. Een hartstilstand zorgde er voor dat de talentvolle voetballer blijvende hersenschade en kon nooit meer voetballen. Als eerbetoon besloten een aantal voetballers hun rugnummer te wijzigen naar dat van Nouri, waaronder dus Saibari.