Nieuws

'Harde fanmaatregelen in Griekenland hebben geen gevolgen voor AEK-uitsupporters'

'Harde fanmaatregelen in Griekenland hebben geen gevolgen voor AEK-uitsupporters'

11-12-2023 17:49

Harde maatregelen in Griekenland: er zijn tot 12 februari geen voetbalfans meer welkoms in de Griekse stadions. Ook in de tweede divisie mogen er geen supporters van de tweede teams van de topclubs naar binnen.

De maatregelen die in Griekenland zijn getroffen hebben alles te maken met het voetbalgeweld in het land. Supportersgroepen zoeken elkaar veelal op in confrontaties en daar willen ze in Griekenland korte metten mee maken. Eerder legden Griekse arbiters al massaal hun fluit neer in een collectief protest. 

De maatregel houdt in dat er in totaal in negen speelrondes in lege stadions gevoetbald zal gaan worden. Dat geldt ook voor de Europese thuisduels Griekse clubs, zoals bijvoorbeeld die tussen Olympiakos Piraeus en de Servische club TSC Backa Topola in de Europa League.

Of de maatregel ook gevolgen zal hebben voor uitfans in Europa is nog niet bevestigd, maar de NOS meldt dat het daar niet op lijkt. Dat betekent dat de fans van AEK Athene komende donderdag 'gewoon' in Amsterdam worden verwacht voor het allesbeslissende Europa League-treffen met Ajax. 

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!