Nieuws

Klopp lyrisch over Nederlander in PL: 'Hij is de beste verdediger ter wereld'

Klopp lyrisch over Nederlander in PL: 'Hij is de beste verdediger ter wereld'

08-12-2023 12:50

Jürgen Klopp heeft zich positief uitgelaten over Virgil van Dijk. De manager van Liverpool meent zelfs dat de Nederlander de beste verdediger ter wereld is, zo vertelt hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Crystal Palace.

"Virgil is de beste verdediger ter wereld", vertelt Klopp die ingaat op de huidige vorm van de Nederlander. "Had hij mindere periodes? Ja. Toon me iemand die dat nooit had. Was Rio Ferdinand altijd perfect? Jaap Stam? Sami Hyypiä? Niemand was dat en niemand zal dat ooit zijn."

"Hij is enorm belangrijk", besluit de oefenmeester van 'The Reds'. De aanvoerder van Liverpool kwam dit seizoen al veertien keer in actie, waarin hij één keer wist te scoren en twee assists leverde. Zijn enige doelpunt maakte hij afgelopen woensdag tijdens de moeizame 0-2 zege op Sheffield United.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!