Nieuws

FIFA deelt nieuwe toelichting over zaak-Rubiales: ook Engelse spelers zijn gekust

FIFA deelt nieuwe toelichting over zaak-Rubiales: ook Engelse spelers zijn gekust

07-12-2023 14:26

De geschorste voormalig Spaanse voorzitter Luis Rubiales heeft ook verschillende spelers van het Engelse elftal gekust. Dat blijkt uit een toelichting van de FIFA, waarin ook wordt aangegeven dat er is overwogen om Rubiales nog langer dan drie jaar te schorsen.

Rubiales kwam in opspraak na de door Spanje gewonnen finale van het WK-vrouwen. De bestuurder kuste Jennifer Hermoso op de mond en werd na lang moddergooien over en weer voor drie jaar geschorst door de FIFA. De wereldvoetbalbond brengt nu opnieuw een toelichting uit over de gang van zaken rondom Rubiales.

Rubiales zou niet alleen 'ongepast gedrag' tegenover de Spaanse dames hebben vertoond, maar ook tegen Engelse. Zo zouden Laura Coombs en Lucy Bronze 'krachtig op het gezicht zijn gekust', aldus de Debbie Hewit, de voorzitter van de Engelse voetbalbond FA tegenover de FIFA. 

Verder zou de FIFA hebben overwogen om de schorsing van drie jaar langer te laten duren. Volgens het mondiale voetbalorgaan is ‘de negatieve impact op de FIFA en vrouwensport in het algemeen’ die de kus heeft gehad daar de breinbreker voor geweest.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!