Nieuws

Fraser verbaasd over nieuwtje rondom RKC - Ajax: 'Dat vind ik best apart'

Fraser verbaasd over nieuwtje rondom RKC - Ajax: 'Dat vind ik best apart'

05-12-2023 17:46

RKC-coach Henk Fraser vindt het vreemd dat vooraf al bepaald is dat er bij de hervatting van RKC – Ajax drie minuten extra speeltijd zal worden bijgerekend. De wedstrijd wordt woensdagavond voor zes reguliere minuten ingehaald, bij een stand van 1-2 voor de Amsterdammers.

Een paar maanden geleden werd het duel gestaakt door een naar moment rondom Etienne Vaessen. De RKC-doelman raakte na een botsing met Brian Brobbey buiten westen en werd zelfs gereanimeerd op het veld. Op dat moment moesten er dus nog zes officiële minuten worden gespeeld.

"Het zijn zes minuten officiële speeltijd plus drie extra minuten. Dat hebben ze al gecommuniceerd. Dat vind ik best apart trouwens", vertelt Fraser in gesprek met Voetbal International. "Slechts drie minuten extra, dat is de tijd die er voor de wissels staat. Daar had nog wel iets bij gekund. Misschien dat er in de officiële resterende minuten nog aanleiding is om er iets bij te doen."

De RKC-fans zullen er alles aan doen om hun club in een absoluut slotoffensief nog naar een resultaat te schreeuwen. Datzelfde geldt voor de Ajax-fans, die met twee bussen afreizen naar het Mandemakers Stadion. "Dat hoorde ik ja, dat vind ik ook wel weer mooi eigenlijk", aldus de trainer van de thuisclub. "Je club steunen, ook voor een paar minuten op een ongetwijfeld koude woensdagavond in december. Die overwinning proberen binnen te halen. Ik hoop dat onze supporters ook in groten getale komen. Met hun hulp kunnen we het slotoffensief nog beter vormgeven. Wie weet wat er mogelijk is? We leven ernaartoe alsof het een gewone wedstrijd is. Alleen zijn we wat eerder thuis."

Het restant van RKC Waalwijk – Ajax wordt woensdagavond om 20.00 uur gespeeld. VoetbalNieuws zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!