Nieuws

Spel Ajax bied hoop voor restant Eredivisie seizoen: 'Gaan gewoon derde eindigen'

Spel Ajax bied hoop voor restant Eredivisie seizoen: 'Gaan gewoon derde eindigen'

01-12-2023 10:00

Dick Advocaat was ondanks de nederlaag van Ajax tegen Olympique Marseille te spreken over de ploeg. De oud-trainer ziet aanknopingspunten in het spel. Ook durft hij een voorspelling te doen voor het restant van het Eredivisie seizoen.

"Ik vond wel dat we een elftal zagen dat wel wilde. Daar zat wel strijd en beleving in", zegt Advocaat in de nabeschouwing van Veronica. Hij zat daar als analist aan tafel samen met Wim Kieft. "Het is een ploeg met individuele kwaliteiten. Als je alleen de voorhoede al neemt. Die gaan gewoon derde eindigen in de competitie, daar ben ik van overtuigd", gaat hij verder.

Kieft zag echter de achilleshiel van Ajax weer naar boven komen en benoemt het pijnpunt. "Het verdedigen was wel echt heel matig. Maar dat is altijd een beetje des Ajax geweest. Toch wat naïef verdedigen, alles voetballend of technisch vaardig willen oplossen. Maar ik zag wel goede momenten."

Die momenten kwamen vooral bij Ajax-spits Brian Brobbey vandaan. Ook supersub Chuba Akpom scoorde weer en dat is fijn voor John van 't Schip. "Er is een hele grote discussie geweest over Brobbey, maar in deze wedstrijd, toen hij veel werd aangespeeld, deed hij dat werkelijk groots. En het is natuurlijk leuk voor een trainer dat Akpom er weer in komt. En hoe die het voor elkaar krijgt, weet ik niet, maar hij staat gewoon weer op de goede plek, terwijl hij voetballend minder is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!