Nieuws

Kieft en Advocaat kritisch op rol Ajacieden bij tegengoals: 'Dat is dodelijk'

Kieft en Advocaat kritisch op rol Ajacieden bij tegengoals: 'Dat is dodelijk'

30-11-2023 22:00

Wim Kieft en Dick Advocaat hebben hun kijk gegeven op het spel van Ajax in de eerste helft. Steven Bergwijn krijgt kritiek op zijn rol bij de eerste tegentreffer, terwijl ook Jorrel Hato aan bod komt. Bovendien geven de analisten hun kijk op de penalty.

Het moment dat Bergwijn de bal verliest in aanloop naar het eerste doelpunt voor Olympique Marseille wordt door Kieft bestempeld als 'dodelijk'. "Hier mag je geen balverlies lijden als je Bergwijn bent", benadrukt de oud-spits van de Amsterdammers.

Ook de overtreding van Hato die tot de penalty leidt komt aan bod. Advocaat is mild voor de zeventienjarige verdediger. "Hier leert Hato van. Die aanvaller zoekt contact", aldus de oud-trainer. Advocaat gelooft niet dat de penalty te maken heeft met het feit dat de scheidsrechter Italiaans is en de trainer van Marseille een Italiaans icoon, namelijk Gennaro Gattuso. "Nee dat geloof ik niet. Er is ook nog een var. Er is wel iets van contact met die hand. Als aanvaller probeer je dat gewoon. Die jongen valt gewoon heel slim."

Mbemba zette Marseille met het hoofd op een 2-1 voorsprong. Een grove dekkingsfout volgens Kieft. "Ze staan allemaal naar elkaar te kijken. De een denkt dat de ander hem wel pakt. Dan ligt hij er in een keer in. Ze scoren ook nog uit buitenspelpositie, maar Brobbey kreeg ook nog een grote kans", aldus Kieft. "Ze zijn aan elkaar gewaagd. Dat is leuk om te zien", voegt Advocaat daar aan toe. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!