Nieuws

Koeman niet meer verrast door de vele blessures bij Oranje: Ik ben het gewend

Koeman niet meer verrast door de vele blessures bij Oranje: "Ik ben het gewend"

14-11-2023 11:15

Ronald Koeman is inmiddels 'gewend' dat spelers zich met blessures moeten afmelden bij Oranje. Dat geeft de bondscoach aan op de afsluitende persconferentie. Ook gaat hij in op het incident met Brian Brobbey. 

Nathan Aké, Steven Bergwijn en Brobbey moesten deze interlandperiode op het laatste moment nog laten schieten. "De blessures van hun zijn dusdanig dat zij zaterdag niet fit zijn. Al is het maar overbelasting", refereert Koeman aan de twee Ajacieden. Alleen Thijs Dallinga werd als vervanger opgeroepen. "Hij speelt in een goede competitie en ook Europees. Hij scoorde zelfs. Ik wil alles dubbel bezet hebben en door de afvallers kijk je verder." 
 
Koeman was vorige week in het programma Rondo van Ziggo Sport nog kritisch op Brobbey. Volgens de bondscoach waren zijn eerste aannames en afwerking niet op het gewenste niveau. De twee hebben daarna nog met elkaar gesproken. "Gesprek was goed. Het verbaast mij dat het zo'n item is geworden. Ik ben een hele slechte politicus. Misschien ben ik te eerlijk. Ik had hem moeten verdedigen", geeft Koeman eerlijk toe. 
 
Oranje speelt zaterdag het EK-kwalificatieduel tegen Ierland om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA. 

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello