Nieuws

Ex-Ajacied met Champions League-ervaring traint mee bij FC Emmen

Ex-Ajacied met Champions League-ervaring traint mee bij FC Emmen

25-06-2022 12:25 Laatste update: 12:55

Lorenzo Ebecilio traint mee bij FC Emmen. De ex-Ajacied maakte gedurende zijn carrière een mooie wereldreis, maar keert terug op de Nederlandse velden om een contract te bemachtigen in Drenthe.

Ebecilio nam zelf contact op met trainer Dick Lukkien om mee te trainen bij Emmen. "Ik heb hem eerst maar eens even gegoogeld toen. Even gekeken waar hij nu echt allemaal gevoetbald heeft", zegt de oefenmeester tegenover het Dagblad van het Noorden. "Ik was hem een beetje uit het oog verloren toen hij naar Oekraïne ging. Dertig wedstrijden Champions League, zag ik. Nou, dan kunnen we het altijd proberen. Zo staan we erin. Hij moet nog wat fitter worden, dat is duidelijk, al is hij redelijk fit."

De voormalig speler van Ajax vertrok in 2013 uit Amsterdam, maar verscheen vrijdagavond weer terug op de Nederlandse velden. Hij speelde met Emmen een half uur mee tegen de amateurs van DZOH. "Ik voelde wel chemie met het team. Ik moet natuurlijk nog wat fitter worden, dat is de eerste prioriteit", aldus Ebecilio. "Ik heb nog steeds veel pit in me en denk echt dat ik bij Emmen wel iets kan betekenen. Nee, ik had tien jaar geleden ook niet gedacht hier ooit te zullen spelen. Maar soms lopen zaken zo."