Transfernieuws

Arsenal heeft voor de eerste keer beet: Vieira mag zich officieel Gunner noemen

Arsenal heeft voor de eerste keer beet: Vieira mag zich officieel Gunner noemen

21-06-2022 19:25 Laatste update: 19:26
5

Arsenal weet na vandaag weer hoe het is om geld uit geven. Fábio Vieira werd dinsdag gepresenteerd en maakt de overstap van FC Porto naar The Gunners.

De 22-jarige Portugees moet het nodige kosten. Arsenal moet zo’n 35 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen overmaken voor de diensten van de aanvallende middenvelder. Vieira mag het uit gaan vechten met Martin Odegaard en Emile Smith Rowe in de selectie van Mikel Arteta.  

Dat Vieira over het nodige talent beschikt, daar bestaat geen twijfel over. Toch was hij bij Porto niet altijd één van de eerste elf op het wedstrijdformulier. In 27 competitieduels was hij vijftien keer basisspeler. Hij maakte daarin zes doelpunten en gaf veertien assists.

Het is de eerste transfer van velen die worden verwacht bij Arsenal. De Londenaren zitten op de eerste rij om Gabriel Jesus (Manchester City) en Raphinha (Leeds United) te contracteren. Voor beide Braziliaanse aanvallers is wel flink wat concurrentie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!