Transfernieuws

'Sparta voorlopig niet uitgeshopt in Noorwegen: tweede Odds BK-speler op het oog'

'Sparta voorlopig niet uitgeshopt in Noorwegen: tweede Odds BK-speler op het oog'

21-06-2022 09:30
1

Sparta haalde deze transferperiode al vijf spelers naar Rotterdam, maar lijkt voorlopig nog niet uitgekeken op nieuwe versterkingen. Joshua Kitalano en Tobias Lauritsen moeten overkomen van het Noorse Odds BK. 

Dat meldt Trønder-Avise. Sparta heeft inmiddels al een bod neergelegd voor Kitalano, de centrale middenvelder die al langere tijd op Het Kasteel wordt bekeken. De bedoeling is echter dat zijn ploeggenoot, Lauritsen, ook wordt aangetrokken. De spits ligt tot het einde van het kalenderjaar vast in Noorwegen, waardoor Sparta een kleine transfervergoeding zou moeten betalen. 

De Rotterdammers willen vijf à zeven ton uitgeven aan Lauritsen, die ook bij het Schotse Aberdeen goed op de kaart staat. Sparta zit niet stil op de transfermarkt en haalde sinds 1 juni Mike Eerdhuijzen, Youri Schoonderwaldt, Charles-Andreas Brym, Nick Olij en Omar Rekik naar de club. Sparta leek het afgelopen seizoen lange tijd op weg naar degradatie uit de Eredivisie, maar speelde zich in de laatste vier duels veilig door tien punten te pakken onder leiding van Maurice Steijn.