Transfernieuws

''Dead in the water': Timber wijst Manchester United af na Van Gaal-gesprek'

''Dead in the water': Timber wijst Manchester United af na Van Gaal-gesprek'

19-06-2022 10:41 Laatste update: 11:24

Ondanks diverse biedingen van Manchester United op Jurriën Timber blijft de Ajacied volgend seizoen 'gewoon' op de Nederlandse velden te bewonderen. De verdediger is zelfs met Ajax in onderhandeling over een nieuw contract. Het nieuws wordt gebracht door Marcel van de Kraan, chef sport van De Telegraaf.

"Hij was er klaar voor om te komen", zegt Van der Kraan tegen Sky Sports. "Zijn agenten waren in Londen om te praten met Manchester United. Ze hadden goede gesprekken en geld was nooit een probleem." Uiteindelijk zorgde bondscoach Louis van Gaal ervoor dat Timber niet naar Engeland vertrok.

De zeventigjarige keuzeheer vertelde op het trainingskamp dat de kansen op een basisplek tijdens het WK in Qatar van de mandekker (21) erop achteruit zouden gaan, wanneer hij besloot over te stappen naar Manchester United. "Hij gaat daar niet elke week spelen. Met Maguire en Varane hebben ze wereldklasse verdedigers."

Volgens Van der Kraan kost het tijd voor een jonge speler om zich te settelen bij een nieuwe ploeg. "Ten Hag wilde hem langzaam in het systeem slijpen en hem op de juiste momenten laten spelen." Timber gaf volgens de journalist de voorkeur aan het wekelijks spelen van wedstrijden voor Ajax. De Amsterdammers zouden sinds zaterdagavond bezig zijn het contract van het toptalent open te breken en te verlengen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!