Nieuws

Meijers vier jaar na 'kutkeeper': 'Vroeg nog of ze het van internet konden halen'

Meijers vier jaar na 'kutkeeper': 'Vroeg nog of ze het van internet konden halen'

09-06-2022 20:52 Laatste update: 22:16

Voetbaltrainer Eric Meijers bereikte nationale bekendheid na zijn uitspraak 'kutkeeper' in de documentaire Voetbal is oorlog. De 58-Nijmegenaar laat weten dat deze groffe uiting hem vier jaar na dato hem nog steeds achtervolgt.

"Vanaf het moment dat de trailer van de documentaire Voetbal is oorlog van Hans Heijnen in 2018 is uitgekomen, wist ik dat het nooit meer hetzelfde zou zijn", vertelt Meijers in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Anderhalf jaar lang waren we bij Achilles’29 in Groesbeek op de voet gevolgd door camera’s. Maar toen de documentaire eindelijk op televisie kwam, was ik daar al een tijdje weg."

Nadat Meijers opgestapt was bij Achilles'29 kwam de trailer uit. "Mijn zoon belde op en zei: Pa, je gaat viraal", vervolgt de Nijmegenaar. "Wist ik veel wat hij bedoelde. Ik vroeg nog: Kan je dat nog van internet halen? Maar nee, dat kon niet meer. Het is vanaf dat moment onderdeel geworden van mijn leven. Nee, van ons leven."

Meijers heeft inmiddels geaccepteerd dat hij ermee zal moeten leren leven. "Laatst nog stond ik langs de lijn bij een wedstrijd van mijn zoon. Die neemt altijd de corners. Als hij bij die cornervlag staat, is het 'krul die bal om die kutkeeper' en 'kut dit en kut dat'. Had hij die bal genomen, draaide hij zich om en zei 'en anders niks'. Vonden ze wel mooi, hoor."