Nieuws

Van Gaal zet deur open voor reserves: 'Kijken of ze de druk aankunnen in Oranje'

Van Gaal zet deur open voor reserves: 'Kijken of ze de druk aankunnen in Oranje'

07-06-2022 21:22

Louis van Gaal zal de rest van de Nations League-groepsduels gebruiken om zoveel mogelijk mensen kans op speeltijd te geven. De bondscoach wilde nog niet kwijt wie woensdag in de basis staan tegen Wales, maar liet wel doorschemeren dat veel internationals zich mogen opmaken voor minuten. 

Dat kan goed nieuws zijn voor bijvoorbeeld PSV'er Jordan Teze en Jerdy Schouten, die een goed seizoen achter de rug heeft bij FC Bologna. Dinsdagavond verduidelijkte Van Gaal zijn houding ten opzichte van de reserves in de persconferentie in aanloop naar het duel met Wales. "Ik wil heel veel spelers zijn. Van de spelers die tegen België speelden, weet ik alles. Dat is niet zo moeilijk."

Van Gaal haalt Koopmeiners aan als voorbeeld. "Ik wil van die andere spelers zien of ze tegen de stress kunnen van het spelen in het Nederlands elftal. Ik vind bijvoorbeeld dat Teun Koopmeiners geweldig bij Atlanta speelde, maaar toch niet zijn niveau haalde in het Nederlands elftal. Ik wlil van meerdere spelers zien hoe ze daarmee omgaan", vervolgt de bondscoach. 

"Het Nederlands elftal is iets wat iedere speler heel graag wil, maar dan neemt de stress ook vaak toe. Als ik ze in deze wedstrijden kan opstellen, doe ik dat ook. En ook deze wedstrijden zijn in het kader van het WK", besluit Van Gaal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!