Nieuws

Schouten speelde op vrijwilligersbasis bij Telstar: 'Niet bezig om hoog te komen'

Schouten speelde op vrijwilligersbasis bij Telstar: 'Niet bezig om hoog te komen'

01-06-2022 08:20 Laatste update: 08:22

Jerdy Schouten kan komende interlandperiode zijn opwachting gaan maken in het Nederlands elftal. De middenvelder van Bologna FC schittert in Italië, maar zag in 2017 zijn voetbaldroom bijna uiteenspatten.

Schouten werd door ADO Den Haag namelijk te licht bevonden. Hij ging op zoek naar een nieuwe club en streek na verschillende afwijzingen neer bij Telstar, waar hij op amateurbasis ging voetballen. "Omdat ik daar de grootste kans zag om elke wedstrijd te spelen. Ik was niet eens meer bezig om hoog te komen. Ik wilde gewoon weer plezier hebben in voetbal. Telstar gaf me dat gevoel, ook omdat het een gezellige club is", zegt Schouten tegenover De Volkskrant.

De inmiddels 25-jarige middenvelder presteerde goed in Velsen-Zuid en bereikte met Telstar de play-offs. "De eerste acht wedstrijden bij Telstar zou ik volgens afspraak voetballen op vrijwilligersbasis." Bij Telstar waren ze al snel overtuigd van de kwaliteiten van Schouten. "Het werden er daarom drie, geen acht. Toen is het contract snel opengebroken."

De kersverse Oranje-debutant erkent dat hij in de jeugd ook wat steekjes heeft laten vallen. "Als jeugdspeler was ik best een luie voetballer. Ik genoot misschien iets te veel van het spelletje. Ik wilde te graag trucjes doen. Dat is nu wel weg", aldus Schouten.