Nieuws

Van Wonderen tijdens presentatie: 'Was hier aan toe na twee jaar GAE'

Van Wonderen tijdens presentatie: 'Was hier aan toe na twee jaar GAE'

31-05-2022 11:03

Kees van Wonderen is dinsdag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van sc Heerenveen. De 53-jarige coach is blij om in Friesland te zijn en kijkt uit naar de uitdaging die hem wacht. Volgens de oud-voetballer is er veel mogelijk bij de nummer acht van de afgelopen jaargang.

In een eerder stadium werd al duidelijk dat Van Wonderen een contract voor twee jaar tekende. Het gevoel was direct goed. "Eigenlijk voel ik me al welkom vanaf het eerste moment", zegt hij tijdens zijn perspresentatie. Van technisch manager Ferry de Haan heeft de ex-verdediger opdrachten meegekregen. "Het gaan ontwikkelen van spelers en het ontwikkelen van een elftal en zo kijken of je het maximale uit je elftal kan halen. Ik denk dat ik hieraan toe was na twee jaar bij Go Ahead Eagles."

Volgens Van Wonderen is er dan ook 'net iets meer mogelijk' dan bij Kowet. "Het is een traditioneel rijke club. Een avontuurlijke club met heel veel enthousiasme. Dat proef je ook, zeker toen ik de laatste wedstrijden hier op de tribune zat. De dynamiek met het publiek is mooi om te zien. Ik kijk er heel erg naar uit om daar een bijdrage aan te leveren en de club te brengen naar de positie waar het hoort", besluit de nieuwe oefenmeester van de Friese club.