Nieuws

Messi: 'In Barcelona was het me nog nooit overkomen, integendeel zelfs'

Messi: 'In Barcelona was het me nog nooit overkomen, integendeel zelfs'

31-05-2022 07:54 Laatste update: 07:58

Lionel Messi heeft naar eigen zeggen een 'moeilijk' jaar achter de rug bij Paris Saint-Germain. De Argentijnse vedette werd na de Champions League-uitschakeling uitgefloten door de aanhang van de Franse grootmacht en dat raakte hem.

"Het was best een moeilijk jaar eerlijk gezegd", zegt Messi tegenover het Argentijnse TyC Sports. "Het was een grote verandering in mijn leven en het aanpassen ging niet gemakkelijk. Het was vooral voor Antonella en mij lastig na zoveel jaren in Barcelona, de kinderen hebben zich gelukkig snel aangepast aan hun nieuwe leven. Als ik terugdenk aan dit seizoen, denk ik meteen aan hoe ik de situatie kan keren. Ik weet dat het komend jaar anders wordt. Ik ben voorbereid op wat er gaat komen, ik ken de club, de stad en voel me op mijn gemak bij mijn teamgenoten.”

Op het veld schitterde de Argentijn ook niet altijd zoals in zijn periode bij Barcelona. Na de uitschakeling in de Champions League ontvingen Messi en boezemvriend Neymar een striemend fluitconcert van de eigen aanhang. "Het was nieuw voor mij. In Barcelona was het me nog nooit overkomen, integendeel zelfs", aldus Messi.

"Ik vroeg na afloop meteen of mijn kinderen er wat over hadden gezegd en of ze het gemerkt hadden. De waarheid is dat ik het niet leuk vond dat mijn familie het fluitconcert heeft moeten horen. Mijn kinderen begrepen er niets van. Ze beseffen dat soort dingen nog niet zo goed, maar ik weet dat ze iets aanvoelden."