Nieuws

'Dasa kan naar Ajax, PSV én Feyenoord maar heeft voorkeur voor buitenland'

'Dasa kan naar Ajax, PSV én Feyenoord maar heeft voorkeur voor buitenland'

30-05-2022 14:55
1

Eli Dasa heeft over belangstelling niet te klagen. De gehele traditionele top-drie uit de Eredivisie heeft interesse in de Israëlische rechtsback. Daarnaast zou hij in de belangstelling staan van diverse Premier League-clubs.

De 29-jarige vleugelverdediger ontwikkelde zich in de voorbije jaren tot één van de beste rechtsbacks van de Eredivisie. Aangezien zijn contract bij Vitesse op 30 juni verloopt, staat het hem vrij om een voorcontract elders te tekenen. Zowel Feyenoord, PSV als Ajax zouden Dasa maar wat graag willen binnenhalen, schrijft het doorgaans betrouwbare The Athletic.

Toch zou de wingback de voorkeur geven aan een overstap naar het buitenland. Het voetbalplatform weet dat meerdere clubs van het hoogste Engelse niveau interesse hebben, waarbij Dasa als goede 'low-cost first-choice' rechtsback zou gelden. Namen van Premier League-clubs noemt The Athletic niet. De afgelopen drie jaar was de 45-voudig international onomstreden in Arnhem. Hij kwam in totaal tot 90 wedstrijden, één doelpunt en zes assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!