Konaté kijkt uit naar ontmoeting met teamgenoot: 'Doel is om ooit beter te worden dan hem'

12-10-2023 07:40

Ibrahima Konaté kijkt uit naar de ontmoeting met het Nederlands elftal en zijn teamgenoot Virgil van Dijk. De Franse verdediger hoopt zich te plaatsen voor het EK en heeft persoonlijk één doel, beter worden dan de Nederlandse verdediger.

Konaté is één van de namen die in de basis wordt verwacht tegen Oranje. Beide landen nemen het vrijdagavond tegen elkaar op en bij Liverpool spraken Van Dijk en Konaté al over de ontmoeting. "Ik sprak er met van Dijk al over dat de ontmoeting erg intense gaat worden, vooral thuis. Zij weten dat wij goed zijn en wij weten dat van hun. Momenteel hebben we beide last van blessures, maar dat is geen excuus. We hebben de kwaliteit om hen te vervangen", begint de Fransman op de persconferentie.

Na de algemene woorden over de ontmoeting gaat de focus op zijn teamgenoot en aanvoerder Van Dijk. "Als je kijkt naar wat Van Dijk heeft gedaan in de wereld van het voetbal momenteel, dan zijn er slechts een paar verdedigers die dat hebben gepresteerd als hij. Hij is een geweldige verdediger en dagelijks leer ik een hoop van hem. Mijn doel, en ik denk dat hij dat weet, is beter worden dan hem", besluit een vastberaden Konaté.

:white_tick: 1