Weergaloos doelpunt Messi helpt Inter Miami aan eerste prijs in clubgeschiedenis

20-08-2023 07:33 Laatste update: 08:43

Lionel Messi mag wederom een prijs toevoegen aan zijn palmares. De Argentijn won in de nacht van zaterdag op zondag de Leagues Cup met Inter Miami en de spelmaker was zelf van grote waarde.

De Leagues Cup wordt gespeeld door alle ploegen uit de Major League Soccer en de Mexicaanse Liga MX. Inter Miami bereikte aan de hand van Messi de finale en ook daarin was hij tegen Nashville belangrijk. De Argentijn opende de score op weergaloze wijze en drukte zijn stempel wederom op de wedstrijd. In zeven wedstrijden kwam Messi tot tien doelpunten waarmee hij nu al de nummer drie is op de all time topscorerslijst van de club die in 2018 werd opgericht.

In de tweede helft scoorde Fafa Picault voor Nashville waardoor er na negentig minuten een gelijke stand op het bord stond. Geen verlenging, maar penalty’s volgden en Messi trad ana voor de eerste. De aanvaller scoorde en ondanks missers van beide ploegen was het pas de elfde penalty die voor de beslissing zorgde. Eerste scoorde Miami-doelman Drake Callender waarna de strafschop van Nashville-keeper Elliot Panicco werd gestopt door Callender. Wat volgde was een volksfeest waar Messi op de schouders ging van zijn teamgenoten en clubeigenaar David Beckham tot tranen was geroerd.