Guardiola snapt verhuurde Cancelo zeer goed: 'Beste voor alle drie partijen'

04-02-2023 12:18

João Cancelo vertrok afgelopen winter op huurbasis van Manchester City naar Bayern München. De linkervleugelverdediger zou nogal ontevreden zijn geweest over zijn situatie onder manager Pep Guardiola. De Spaanse manager zelf erkent dat Cancelo minder in zijn plannen voorkwam.

"Ik wens hem het allerbeste voor de rest van het seizoen. Ik weet niet wat er daarna gaat gebeuren. Hij is ongelooflijk belangrijk geweest tijdens onze laatste twee kampioenschappen", aldus Guardiola.

Hij erkent de Portugees na het WK minder speeltijd te hebben gegeven. "We begonnen met verschillende patronen te spelen en ik vertrouwde hetgeen dat ik zag. Daardoor heb ik besloten om de spelers die daarin pasten meer speeltijd te geven. Iedereen heeft zijn eigen karakter en persoonlijkheid. Hij houdt ervan om te spelen en is een van de spelers die het hardste traint. In deze situatie zou hij inderdaad niet zoveel spelen, maar in de afgelopen vijf jaren was hij er een met de meeste minuten. Maar we hebben besloten dat dit het beste is voor alle drie de partijen. Ik ga geen slecht woord over hem zeggen. Het is een exceptionele speler. Dat weet iedereen."

Bayern München heeft een koopoptie voor Cancelo. Mocht de Duitse Rekordmeister doen besluiten hem definitief over te willen nemen, dan moeten ze om en nabij de zeventig miljoen euro overmaken.