Slot: 'Resultaten zorgen voor geloof, maar intern niet met kampioenschap bezig'

29-01-2023 20:52

Feyenoord is ook na speelronde speelronde 19 nog steeds de trotse koploper van de Eredivisie. In de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente wist de ploeg van trainer Arne Slot een punt uit het vuur te slepen. De trainer reageerde na afloop op de persconferentie, maar stelt nog niet met een eventueel kampioenschap bezig te zijn.

Welk gevoel er de afgelopen weken ontstond bij Feyenoord? "Niet het kampioensgevoel, maar het gevoel van meer zelfvertrouwen", aldus Slot. "We hebben een sterk elftal dat heel moeilijk is te verslaan en het ook elke keer voor elkaar weet te krijgen om resultaten te halen in lastige uitwedstrijden. Het besef, de groei en het geloof is enorm toegenomen.”

Slot noemt daarbij een bijzondere wedstrijd uit de voorbereiding, toen er met 7-0 werd verloren van FC Kopenhagen. Hoe negatief de tendens toe was, zo positief is het nu. "Toen vond Kopenhagen het gênant dat ze tegen zo'n zwakke tegenstander als wij moesten spelen. Hadden ze nog een uitgebreid persbericht over gepubliceerd. Al dit soort resultaten zorgt ervoor dat het geloof in de groep toeneemt, maar wij zijn intern niet met dat kampioensgevoel bezig."