Heitinga confronteerde Ajax-selectie met ranglijst: 'Willen Champions League spelen'

29-01-2023 20:28

John Heitinga heeft zijn debuut als interim-hoofdtrainer bij Ajax opgeluisterd met een 1-4 zege op bezoek bij Excelsior. De (tijdelijke) opvolger van Alfred Schreuder vertelt na afloop op de persconferentie zijn ploeg te hebben geconfronteerd met de ranglijst en met Schreuder te hebben gesproken.

"Gisteren hebben we niet tactisch getraind, maar het heel kort en scherp gehouden. We moesten een reactie geven", aldus Heitinga. "We stonden vijfde op de ranglijst en zijn nu een plekje omhoog gegaan. Dat is niet wat bij Ajax hoort. Ik heb de bespreking geopend met een plaatje van de ranglijst, want wij willen Champions League spelen en we moeten ons allemaal realiseren – wij als staf, de club en de spelers – dat er wat moet veranderen als we dat willen."

Hij stelt nog met Alfred Schreuder te hebben gesproken. "Ik heb hem vrijdag gebeld en was er natuurlijk vanuit gegaan dat we gisteren (zaterdag, red.) nog zouden gaan samenwerken. Ik heb hem gezegd dat ik daar naar uitkeek, maar de situatie is helaas veranderd."