Slot noemt uitblinker in Ajax-selectie: 'Uitstekende speler'

5 april - 16:53

Arne Slot vindt dat er bij Ajax meer goede spelers rondlopen dan dat menigeen soms vindt. De Feyenoord-coach haalt tijdens de vooruitblikkende persconferentie op de Klassieker van aanstaande zondag onder meer de kwaliteiten van Kenneth Taylor aan.

De kritiek op Ajax is de afgelopen maanden niet mild geweest. De Amsterdammers staan momenteel op een vijfde plaats in de Eredivisie en speelden donderdagavond met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Sommige spelers worden als Ajax-onwaardig beschouwd, maar Slot nuanceert dat.

"Als je ziet dat een elftal beter gaat spelen, zie je ook dat ineens in z'n totaliteit gevonden wordt van hé, die of die speler dat zijn toch echt wel hele leuke spelers", aldus de Feyenoord-coach richting de pers. "Om jou een plezier te doen, want je wil toch heel graag een naam horen, is een speler die bij Ajax heel veel kritiek gekregen heeft; Kenneth Taylor. Dat vind ik echt een uitstekende speler. Hij was nog niet zo lang geleden A-international van het Nederlands elftal. Dus ik denk ook niet dat ik daar alleen in sta. Maar hij heeft wel heel veel kritiek gehad. Daar zijn bij Ajax heel veel voorbeelden van. Ik denk dat de toekomst ook gaat uitwijzen dat er bij Ajax meer goede spelers zijn dan dat de algehele opinie nu vindt."