Geen week vrij voor Ramos: verdediger traint hard door vanuit huis

25 maart - 16:10

Ondanks de interlandperiode traint Sergio Ramos 'gewoon' door. De Spanjaard is geen international meer, maar tijdens de interlandperiode is er geen sprake van rust. Voor Ramos en Sevilla breekt na de interlandbreak een cruciale periode aan.

De 37-jarige Ramos kreeg van bondscoach Luis de la Fuente begin 2023 te horen dat hij niet meer opgeroepen zal worden voor het Spaanse nationale elftal. Daarom liet de verdediger zelf weten met een gebroken hart afscheid te nemen van La Roja. In totaal speelde Ramos 180 keer voor het Spaanse elftal en daarin kwam hij 23 keer tot scoren. Ook won hij het WK in 2010 en tweemaal het EK in 2008 en 2012.

Na de interlandperiode is er ook werk aan de winkel bij Sevilla. Ramos tekende bij zijn oude club, maar Los Nervionenses beleven dit jaar een drama seizoen. Na 29 speelrondes staat Sevilla zestiende met slechts 28 punten. Cáduz is de nummer achttien en staat onder de degradatiestreep. Het gat tussen beide is slechts zes punten en met nog negen speelrondes moet de club vrezen voor degradatie.

Sevilla hervat La Liga na afloop van de interlandbreak met een wedstrijd tegen Getafe. Ook staat iets later El Gran Derbi op het speelschema en wacht op de laatste dag een thuiswedstrijd tegen FC Barcelona.