Sadílek kijkt uit naar ontmoeting met PSV: 'Speciale wedstrijd'

23-11-2023 16:57

Michal Sadílek speelt komende zaterdag tegen zijn oude club PSV. De Tjsjech, die zich afgelopen week met zijn land kwalificeerde voor het EK, kijkt uit naar de ontmoeting met de Eindhovenaren. Sadílek noemt het een 'speciale wedstrijd'.

Twente heeft met een derde plaats in de Eredivisie een goed seizoen. De Enschedeërs verloren pas één keer, van RKC Waalwijk. Aankomende zaterdag komt de ongeslagen koploper op bezoek in de Grolsch Veste, PSV. "Het was mijn club toen ik naar Nederland kwam", zegt de middenvelder tegenover ESPN. "Ik heb daar lang gespeeld en vind het een geweldige club. Ik kijk enorm uit naar dit duel."

Met het thuispubliek is Twente bijna onverslaanbaar. Het laatste verlies dateert van 7 mei 2022 toen Fortuna Sittard met 1-2 te sterk bleek. Voor de interlandbreak was NEC dichtbij, maar kon de 1-3 voorsprong niet vasthouden. "Elke wedstrijd hier is een feest. Als speler heb je echt een speciaal gevoel als je het veld op stapt. Dat is niet te beschrijven", verklaart Sadílek. "Qua sfeer is het echt het beste stadion. Ik denk dat we in De Grolsch Veste elke ploeg kunnen verslaan."

Sadílek is ondanks de goede thuisreeks op zijn hoede voor zijn oud-werkgever. "Ze hebben een betere selectie dan de afgelopen jaren. Ze spelen goed en doen dat ook in de Champions League. PSV heeft echt goede spelers en het is mooi om te zien dat als ze wisselen ze er niet minder op worden." Het duel tussen Twente en PSV is zaterdagavond om 18.45 uur live te zien op ESPN 2.