Nieuws

Bizar bijgeloof Excelsior-supporter: 'Dan heb ik er in elk geval alles aan gedaan'

Bizar bijgeloof Excelsior-supporter: 'Dan heb ik er in elk geval alles aan gedaan'

29-05-2022 14:17
1

Excelsior kan naar drie seizoenen afwezigheid weer terugkeren op het hoogste niveau in Nederland. Supporter Dylan Metselaar heeft een extreem bijgeloof en hoopt dat zijn geliefde Excelsior daardoor de play-offs kan winnen van ADO Den Haag.

Metselaar liep op elke dag dat Excelsior een uitwedstrijd speelde namelijk een marathon. Tot op heden won de ploeg uit Kralingen deze wedstrijden allemaal, waardoor de Vlaardinger ook zondagochtend besloot om een marathon te lopen. Hij liep 25 rondjes van 1,8 kilometer rondom Woudestein. "Mensen zeggen wel eens dat er een steekje bij me los zit en dat ik ervan houd om mezelf te pijnigen", zegt Dylan tegenover RTV Rijnmond. "Vandaag is daar een goed voorbeeld van."

Het lopen van een marathon voorafgaand aan een uitwedstrijd in de play-offs om promotie/degradatie is inmiddels bijgeloof geworden voor Metselaar. "In Gulpen heb ik voor de uitwedstrijd tegen Roda JC een heuvelmarathon gelopen. Toen won Excelsior daar. Vorige week was ik aan het hardlopen en toen dacht ik: ik kan er ook een marathon van maken. Later die avond wonnen we bij Heracles-uit."

"Dan kan ik het niet voor mezelf houden dat ik de marathon toch niet ga lopen als we dan van ADO verliezen", vervolgt Metselaar. "Dan heb ik er in elk geval alles aan gedaan. Ik ben ook zo gek om het in stijl te doen. Dan ren ik maar rondom Woudestein." De Vlaardinger liep de marathon zondagochtend uit en behaalde een prima tijd: 3 uur, 44 minuten en 6 seconden. "Kom op Excelsior, strijden en winnnen!", schreeuwt Metselaar bij binnenkomst op Woudestein. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!